Het educatieve materiaal ‘Brandweer op School’ is vernieuwd. De nieuwe boekjes zijn digitaal beschikbaar om te downloaden. Je kunt ook een bestelling plaatsen voor de fysieke werkboekjes. Heb je vragen? Stuur ons dan een mail naar george@bink.nl.

sluiten bestellen
startpagina
les 7/8

Brandweer op school groep 7/8

Het lesmateriaal voor groep 7/8 bestaat uit een werkboekje en een digitaal gedeelte. In het werkboekje lezen de leerlingen over een jongen die een brand heeft meegemaakt, en een interview met een meisje dat bij de jeugdbrandweer zit. Ze ontdekken hoe een rookmelder werkt, maken een vluchtplan en weten wanneer je wel of niet kunt blussen. Met een checklist kunnen de leerlingen de woning controleren. Ze weten wat te doen bij brand en wanneer het alarmnummer 112 gebeld kan worden. Daarnaast ontdekken ze wat de brandweer nog meer doet dan branden blussen. Als aanvulling op het werkboekje zie je in de rechterkolom een button waar je een werkblad voor het vluchtplan op school kunt vinden en downloaden.

Onder de rode buttons vind je de filmpjes die horen bij het werkboekje, links naar games en virtual reality.

Door te klikken op de rode button startpagina les 7/8, kom je op het online leerlingengedeelte. Hier vind je vijf opdrachten en een eindquiz. De leerlingen zoeken tien brandgevaarlijke situaties op een zoekplaat, bekijken het filmpje Rookmelder en beantwoorden een vraag. Ook bepalen ze van acht stellingen over brand blussen of ze waar of niet waar zijn. Ze bekijken het filmpje Willem Wever bij de brandweer en leren in welke gevallen je 112 belt.

Met de eindquiz kun je de kennis van de leerlingen testen. Iedere leerling logt in met zijn eigen naam en de schoolcode en beantwoordt tien vragen. Als je een cijfer wilt geven, kun je voor iedere fout een punt aftrekken. Je kunt je aanmelden voor een schoolcode en de resultaten bekijken op https://www.brandweeropschool.nl/school. Het is ook mogelijk de quiz te spelen zonder in te loggen. In dat geval worden de resultaten niet bijgehouden.