Het educatieve materiaal ‘Brandweer op School’ is vernieuwd. De nieuwe boekjes zijn digitaal beschikbaar om te downloaden. Je kunt ook een bestelling plaatsen voor de fysieke werkboekjes. Heb je vragen? Stuur ons dan een mail naar george@bink.nl.

sluiten bestellen
startpagina
les 5/6

Brandweer op school groep 5/6

Het lesmateriaal voor groep 5/6 bestaat uit een werkboekje en een digitaal gedeelte. In het werkboekje zien de leerlingen onder andere wat de brandweer doet, leren ze wat de branddriehoek is en testen ze de brandveiligheid van hun huis. Ook volgen ze een mini-cursus EHBO, maken ze een vluchtplan, en leren ze wat ze moeten doen bij brand. Als aanvulling op het werkboekje zie je in de rechterkolom een button waar je het dagboek van een brandweervrouw kunt lezen.

Onder de button ‘filmpjes bij het werkboekje’ vind je de filmpjes die horen bij het werkboekje. Door te klikken op de rode button ‘startpagina les 5/6’, kom je op het leerlingengedeelte. Hier vind je drie opdrachten en een eindquiz. De leerlingen bekijken het filmpje Blushelikopter en beantwoorden na het kijken de vraag, ze bepalen van acht stellingen over brand of ze waar of niet waar zijn en maken kennis met de vele taken van de brandweer.

Met de eindquiz kun je de kennis van de leerlingen testen. Iedere leerling logt in met zijn eigen naam en de schoolcode en beantwoordt tien vragen. Als je een cijfer wilt geven, kun je voor iedere fout een punt aftrekken. Je kunt je aanmelden voor een schoolcode en de resultaten bekijken op https://www.brandweeropschool.nl/school. Het is ook mogelijk de quiz te spelen zonder in te loggen. In dat geval worden de resultaten niet bijgehouden.