Het lesmateriaal voor groep 3/4 bestaat uit een werkboekje en een digitaal gedeelte. Billy Brandkraan, Vlammetje en Smokey de Rookmelder wijzen de leerlingen de weg. De leerlingen zien hoe een dag bij de brandweer eruitziet, helpen Smokey zijn huis veilig te maken, herkennen het geluid van de brandweersirene, leren welke attributen er op een brandweerwagen zitten, weten wat ze moeten doen bij brand en leren hoe te handelen bij brandwonden.

Hieronder vindt u de filmpjes die horen bij het werkboekje. Door te klikken op de rode button
startpagina les 3/4, komt u op het leerlingengedeelte. Hier vindt u vijf opdrachten.
De leerlingen leren welke hulpdienst waarvoor komt en helpen Smokey om alle deuren goed te sluiten.
Ze bekijken het filmpje Brandweer-kleding en beantwoorden na het kijken de vraag, ze kleden een brandweerman aan en ontdekken meer over de diverse kledingstukken en attributen van een brandweerman. Bij de opdracht Slepen maar leren ze waarmee je vuur kunt doven.

Filmpjes bij het werkboekje

Wat moet je doen