Het educatieve materiaal ‘Brandweer op School’ is vernieuwd. De nieuwe boekjes zijn digitaal beschikbaar om te downloaden. Je kunt ook een bestelling plaatsen voor de fysieke werkboekjes. Heb je vragen? Stuur ons dan een mail naar george@bink.nl.

sluiten bestellen
startpagina
les 3/4

Brandweer op school groep 3/4

Het lesmateriaal voor groep 3/4 bestaat uit een werkboekje en een digitaal gedeelte. Billy Brandkraan, Vlammetje Vuur en Smokey de Rookmelder wijzen de leerlingen de weg. In het werkboekje zien de leerlingen hoe een dag bij de beroepsbrandweer eruitziet. Zij helpen Smokey zijn huis veilig te maken en herkennen het geluid van de rookmelder. Ze leren welke attributen er op een brandweerwagen zitten en weten wat ze moeten doen bij brand en hoe te handelen bij brandwonden.

Hieronder vind je de filmpjes die horen bij het werkboekje. Door te klikken op de rode button
startpagina les 3/4, kom je op het leerlingengedeelte. Hier vind je vijf opdrachten. De leerlingen leren welke hulpdienst waarvoor komt. Ze zien een filmpje van een jongetje dat 112 belt. Als Smokey naar bed wil gaan, helpen ze hem het huis veilig te maken en de deuren dicht te doen. Ze bekijken het filmpje Wat draagt de brandweer? en beantwoorden een vraag. Bij de opdracht Slepen maar, leren ze waarmee je vuur kunt doven. En bij de opdracht Wie doet wat?, leren ze wie wat doet in geval van de vlam in de pan.