Het educatieve materiaal ‘Brandweer op School’ is vernieuwd. De nieuwe boekjes zijn digitaal beschikbaar om te downloaden. Je kunt ook een bestelling plaatsen voor de fysieke werkboekjes. Heb je vragen? Stuur ons dan een mail naar george@bink.nl.

sluiten bestellen

werkbladen

Warm of koud? Wie of wat is sneller? Help Smokey de uitgang vinden Aan de kant Kleuren en zoeken

startpagina
les 1/2

Brandweer op school groep 1/2

Voor groep 1/2 zijn er werkbladen ontwikkeld waarmee kleuters spelenderwijs kennismaken met de brandweer. De vijf werkbladen vind je rechts op deze pagina. De leerlingen omcirkelen wat warm en koud is, wie of wat brand/rook het snelst ontdekt en zij helpen Smokey de uitgang vinden in een doolhof. Ook ontdekken zij welke voertuigen met zwaailicht en sirene rijden. Een kleur- en zoekplaat mag natuurlijk ook niet ontbreken.

Door te klikken op de rode button startpagina les 1/2, kom je op het leerlingengedeelte. De leerlingen helpen Smokey door brandgevaarlijke situaties aan te geven en bekijken een animatie van het prentenboek Spuit Elf van Harmen van Straten. Ze komen door een filmpje van Flip de Beer meer te weten over de brandweer en ontdekken bij het onderdeel Brandweerman aankleden wat een brandweerman draagt.

Hieronder kun je de lerarenhandleiding downloaden. Hierin staat een uitleg bij de online opdrachten en werkbladen en krijg je lessuggesties om het brandweerthema in de kleuterklas tot leven te wekken. Onder de button Smokey komt logeren lees je meer over de lesmethode waarbij de knuffel Smokey bij de kinderen thuis komt logeren.Lerarenhandleiding Smokey komt logeren