werkbladen

Warm of koud? Wie of wat is sneller? Help Smokey de uitgang vinden De weg op Kleuren en zoeken

Voor groep 1/2 zijn er werkbladen ontwikkeld waarmee kleuters spelenderwijs kennismaken met de brandweer. De vijf werkbladen vindt u rechts op deze pagina. De leerlingen omcirkelen wat warm en koud is, wie of wat brand/rook het snelst ontdekt en helpen Smokey door een doolhof. Ook leren zij welke voertuigen de brandweer gebruikt en maken een kleurplaat.

Door te klikken op de rode button startpagina les 1/2, komt u op het leerlingengedeelte. De leerlingen helpen Smokey door brandgevaarlijke situaties aan te geven en bekijken een animatie van het prentenboek Spuitelf van Harmen van Straten. Ze komen door een filmpje van Flip de Beer meer te weten over de brandweer en ontdekken bij het onderdeel Brandweerman aankleden wat een brandweerman draagt.

Hieronder kunt u de lesbrief downloaden. Hierin staat een uitleg bij de online opdrachten en werkbladen en krijgt u lessuggesties om het brandweerthema in de kleuterklas tot leven te wekken.

Lesbrief Brandweer op School 1/2