Het lesmateriaal voor groep 7/8 bestaat uit een werkboekje en een digitaal gedeelte. In het materiaal zien de leerlingen wat de brandweer nog meer doet dan branden blussen, leren ze over de branddriehoek, lezen ze interviews met een meisje dat bij de jeugdbrandweer zit en een jongen die een brand heeft meegemaakt, maken ze hun eigen vluchtplan, ontdekken ze hoe een rookmelder werkt en testen ze of ze weten wat ze moeten doen als er brand uitbreekt.

Hieronder vindt u de filmpjes die horen bij het werkboekje. Door te klikken op de rode button startpagina les 7/8, komt u op het leerlingengedeelte. Hier vindt u drie opdrachten en een eindquiz. De leerlingen bekijken het filmpje Rook door brand en beantwoorden na het kijken de vraag, ze bepalen van acht stellingen over brand blussen of ze waar of niet waar zijn en leren in welke gevallen je 112 belt.

Met de eindquiz kunt u de kennis van uw leerlingen testen. Iedere leerling logt in met zijn eigen naam en de schoolcode en beantwoordt tien vragen. Als u een cijfer wilt geven, kunt u voor iedere fout een punt aftrekken. U kunt zich aanmelden voor een schoolcode en de resultaten bekijken op http://www.brandweeropschool.nl/school.

Filmpjes bij het werkboekje

Vuur maken