Het lesmateriaal voor groep 3/4 bestaat uit een werkboekje en een digitaal gedeelte. Billy Brandkraan en Vlammetje wijzen de leerlingen de weg. De leerlingen zien hoe een dag bij de brandweer eruitziet, ontdekken wat de brandweer doet, weten welke attributen er op een brandweerwagen zitten, herkennen het geluid van de brandweersirene, weten wat ze moeten doen bij brand en leren hoe te handelen bij brandwonden.

Hieronder vindt u de filmpjes die horen bij het werkboekje. Door te klikken op de rode button startpagina les 3/4, komt u op het leerlingengedeelte. Hier vindt u drie opdrachten. De leerlingen bekijken het filmpje Brandweer-kleding en beantwoorden na het kijken de vraag, ze kleden een brandweerman aan en ontdekken meer over de diverse kledingstukken en attributen van een brandweerman. Bij de opdracht Slepen maar leren ze waarmee je vuur kunt doven.

Filmpjes bij het werkboekje

Wat brandt er?