werkbladen

Kleurplaat Warm of koud? De weg op

Voor groep 1/2 zijn er werkbladen ontwikkeld waarmee kleuters spelenderwijs kennismaken met de brandweer. De drie werkbladen vindt u rechts op deze pagina. De leerlingen maken een kleurplaat, omcirkelen wat warm en wat koud is en leren welke voertuigen de brandweer gebruikt.

Door te klikken op de rode button startpagina les 1/2, komt u op het leerlingengedeelte. De leerlingen bekijken een animatie van het prentenboek Spuitelf van Harmen van Straten, komen door een filmpje van Flip de Beer meer te weten over de brandweer en ontdekken bij het onderdeel Brandweerman aankleden wat een brandweerman draagt.

Hieronder kunt u de lesbrief downloaden met een uitleg bij de online opdrachten en werkbladen en lessuggesties om het brandweerthema in de kleuterklas tot leven te wekken.

Lesbrief Brandweer op School 1/2